3 forslag til, hvordan du kan indrette dit hjem

Blog Post Title

Går du og mangler inspiration til, hvordan du kan forbedre indretningen i dit hjem? Ofte kan man blive så overvældet af de ideer man ser på internettet, at man slet ikke kan finde ud af, hvordan man egentlig selv vil have sit hjem. Heldigvis er der hjælp at hente. Det er en god idé at kigge på de overordnede kategorier for de genstande du vil have i dit hjem, og så beslutte dig for en stil. Her får du et par tips til, hvordan du kan gå til din indretning med et nyt og forfriskende perspektiv.

1. Find nogle spændende plakater

Det bedste du kan gøre for at bringe din individuelle stil til live i dit hjem, er at udsmykke dine vægge med flotte og dragende plakater. Plakater er en relativt billig måde at fremvise kunst på, og mulighederne for motiver er mange. Du kan eksempelvis vælge : plakater børn superhelte. Vigtigt er det, at du har en balance mellem plakater der giver blikfang, og så mere dæmpede motiver der blot styrker den atmosfære du ønsker, at rummet skal have. Du kan også vælge plakater med sjove eller tankevækkende citater. Vigtigst er det, at du holder dig til en bestemt stil, så kongruensen i din indretning består.

2. Tænk over de rumlige forhold

Du kender sikkert følelsen af at være i et rum, hvor energien og atmosfæren føles underlig, uden at man kan sætte en finger på hvorfor. Årsagen til denne følelse kan ligge i den måde hvorpå, at møblerne er placeret i rummet. Eksempelvis vil et rum med møbler langs væggen have et tomt rum i midten, der kan være mærkeligt at opholde sig i. Når du indretter et rum, er det derfor en god idé at afprøve forskellige kombinationer af, hvor møblerne skal placeres. På den måde kan du bedre bedømme, hvordan møblerne i dit rum påvirker atmosfæren. Bor du i en mindre lejlighed med få rum, er en rumdeler guld værd. Med en rumdeler kan du skabe illusionen af en væg, der kan inddele områder til forskellige funktioner. Det er eksempelvis en god idé til en et-værelse lejlighed, hvor opdeling mellem seng, stue og køkken kan gøre meget for atmosfæren.

3. Eksperimenter med belysning

Et emne der virkelig har indflydelse på atmosfæren i rummet, er belysningen. God og gennemtænkt valg af belysning skal altid tilrettelægges rummets funktioner, samt de aktiviteter du tænker skal foregå i rummet. Eksempelvis kan en mere dunkel belysning i stuen bidrage til følelsen af tryghed og hygge, men det kan også gøre det svært at læse en bog eller spille brætspil. Ved spisebordet og i køkkenet er det godt med meget lys, da man har brug for at kunne se hvad man laver. Du kan også eksperimentere med gennemtænkte placeringer af stearinlys, der virkelig kan have en god effekt på hyggen i din stue.