Guide – alt du skal vide om ergoterapi for børn

Blog Post Title

Ergoterapi for børn bliver mere og mere populært blandt danske forældre – og med god grund! Ergoterapi er en god måde for både børn og forældre at skabe en klar sammenhæng mellem børn og aktiviteter, der har betydning for barnets liv og udvikling. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med alt det, du skal vide om ergoterapi for børn.

Hvad er formålet med ergoterapi?

Der er som tidligere nævnt mange forskellige fordele ved ergoterapi for børn. Formålet med ergoterapi er at skabe en sammenhæng af aktiviteter, der har betydning for barnets fremtidige liv. Ved ergoterapi for børn ligger alt fokus på barnets og dets udvikling. Formålet er derfor at hjælpe det enkelte barn med at udvikle diverse færdigheder, der gør barnet i stand til at vokse og have en velfungerende hverdag fyldt med sjov, leg og aktivitet.

Hvordan foregår ergoterapi?

Når du tager dit barn til ergoterapi, er det som tidligere nævnt altid barnet, der er i fuldt fokus. Ved ergoterapien foregår der mange forskellige aktiviteter, som er med til at undersøge barnets adfærd. Dette gælder ikke kun sanseevner og følelser, men også iagttagelser og undersøgelser med barnet og familien. For nye forældre kan dette lyde en smule overvældende – der er dog ingen grund til angst eller bekymring! Hele processen gøres rolig og behagelig for både børn og forældre. Du vil garanteret se nye sider af dit barn, der kan hjælpe dig som forælder. Du kan finde mere information om ergoterapi for børn på https://www.baby-steps.dk/.

Hvilke børn kan gavne af ergoterapi?

Der behøver ikke være noget galt med hverken dig som forælder, eller dit barn, for at dit barn kan gavne af ergoterapi. Ergoterapi er for de børn, der kan have svært ved at fungere i en dagligdag af flere forskellige årsager. Disse årsager kan eksempelvis være hjerneskader, indlæringsvanskeligheder, opmærksomhedsproblemer eller tidlig fødsel. Er du som forælder i tvivl om, hvor vidt dit barn kan gavne af ergoterapi eller ej, kan det være en god ide at kontakte en professionel. Her vil du kunne få svar på alle de spørgsmål, du måtte have!