Tre gode grunde til at købe feriehus i Spanien

Blog Post Title

Er du en af de danskere, der kan blive vinterdeprimeret af den lange vinter i Danmark og som længes efter sol, sommer og varme i mange af efterårs – og vintermånederne? Så kan det være en god ide at kigge mod sydens Spanien for at se på Boliger i Spanien. Der er selvfølgelig mange andre lande at ty til, hvis man ønsker disse fordele om vinteren såsom sol, sommer og varme, men her vil vi guide til tre gode grunde til netop at vælge Spanien til køb af bolig. 

I Spanien bor en del danskere

Hvis man gerne vil medbringe noget af den hjemlige tryghed fra Danmark, når man vælger bolig i udlandet, kan man vælge at bosætte sig et sted, hvor der er en del danskere i forvejen. En del ældre danskere har valgt at holde deres pensionisttilværelse under sydens sol og bor hele året rundt i Spanien, især i de sydligere byger som Estepona, Malaga, Torre Vieja, Fuengirola og så videre. Der er en god følelse af at være i blandt sine egne og her kan danskerne også hjælpe dig på plads i din nye bolig med de lokale indkøbsmuligheder, sproget og andre praktiske ting. 

Det spanske sprog er velkendt fra skolen

Det er flere danskere, der har haft spansk i skolen fremfor italiensk, græsk, tyrkisk og andre sydligere landes sprog. Derfor har man en nemmere adgang til at lære sproget endnu bedre at kende, hvis man køber en bolig i Spanien og ikke skal til at lære et sprog helt fra bunden. Det spanske sprog er et, som mange synes, er et flot sprog og så er det grammatisk nemmere end dansk for eksempel. Mange spaniere er også meget villige til at være tålmodige, når du prøver dine nye gloser af, så det er mere behageligt at springe ud i, når du skal købe ind og socialisere med de lokale spaniere. 

Du kan eventuelt bruge appen DuoLingo til at lære sproget fra og her kan du både øve udtale, grammatik, stavning og ordforråd. Et rækkehus ved stranden på Spaniens sydkyst kan måske også motivere til at lære sproget endnu bedre og hurtigere. 

Fantastisk mad

Der er selvfølgelig fantastisk mad i mange af de sydlige lande, men Spanien er jo verdenskendt for sin paella. Den slår simpelthen alt og den skal du helt sikkert prøve, enten med skaldyr eller kød som kanin og kylling. Den smager formidabelt sammen med et glas spansk hvidvin eller rødvin og godt brød til. Udover paella er der også mange andre lokale specialiteter som de velkendte tapas, som kan nydes ved det nye hus ved poolen eller den nærliggende strand. Du kan også tage en bocadillo med på stranden i Sydspanien, som er den spanske version af det danske landgangsbrød med pålæg. Dæk også et bord i haven, hvor man kan sidde udenfor meget af året rundt, hvilket man lige skal vænne sig til som dansker. Her kan alle måltiderne nydes under åben himmel, og bare tanken om dette får en til at ville købe en bolig i Spanien.