5. december – International dag for frivilligt arbejde for økonomisk og social udvikling

Blog Post Title

Der er som bekendt en masse helligdage i løbet af året, som man fejrer i forskellig grad. Men vidste du, at der faktisk er en del globale helligdage i december, som du måske ikke engang har hørt om, og som ikke bare er jul og nytår? Der er eksempelvis den 5. december, som er International dag for frivilligt arbejde for økonomisk og social udvikling. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med denne helligdag før, kan du blive klogere på den herunder. Det er en vigtig helligdag, som du måske fremover kommer til at huske bedre på.

Et vigtigt stykke arbejde

Der er mange, der arbejder for økonomisk og social udvikling, og derfor er denne internationale dag også blevet oprettet af FN. Det er måske politikere eller andre aktører, der arbejder for at skabe bedre muligheder for forskellige udsatte mennesker rundt omkring i verden – men selvom de er ildsjæle, der kæmper for bedre rettigheder, så er det stadig et arbejde, de får penge for, og hvor der også nogle gange kan være interne interesser, der påvirker arbejdet. Derfor er det også værd at sætte ekstra fokus på de mennesker, der arbejder for alle disse sager, selvom de ikke får penge for det – de arbejder frivilligt, fordi de brænder for at hjælpe andre mennesker og gøre noget, der gavner andre end en selv. Derudover vælger de frivillige også typisk at arbejde frivilligt for en sag, de har tæt på hjertet.

Dem, der involverer sig i frivilligt arbejde for økonomisk og social udvikling gør således både en masse gode ting for andre mennesker, verden de lever i og dem selv, så at frivilligt arbejde har fået sin egen internationale dag og højtid er ikke uden grund.

Frivilligt arbejde som helligdag

Frivilligt arbejde er noget, som rigtig mange mennesker kan være taknemmelige for, og som heldigvis også er meget udbredt – endda i mange forskellige kategorier, der går fra alt til frivilligt arbejde med flygtninge, skolebørn, ældre mennesker og mange andre, der har brug for en ekstra hjælpende hånd. Frivilligt arbejde for økonomisk og social udvikling er derfor en vigtig højtid at fejre, så hver gang det bliver den 5. december, kan man med fordel sende en god tanke til alle de mennesker, der helt frivilligt hjælper og viser solidaritet og empati for andre mennesker. Derudover kan man også se dem som en inspiration til måske selv at komme i gang med frivilligt arbejde med noget, der relaterer sig til økonomisk og social udvikling, og som er noget, man brænder meget for at ændre i verden.