Når december måned nærmer sig, betyder det også, at der er en masse helligdage at se frem til. Der er globale helligdage i december, der relaterer sig til frivilligt arbejde, solidaritet og lignende kategorier, og så er der selvfølgelig også dem, som de fleste kender – nemlig jul og nytår.
Her skal det handler om den allersidste helligdag i december – nemlig Nytårsaften, som finder sted den sidste aften på året, den 31. december. Her kan du lære mere om denne højtid.
En aften med fest og traditioner
Nytårsaften er som nævnt den sidste aften på året, og derfor også afslutningen på et gregoriansk kalenderår, hvor et nyt så begynder den efterfølgende dag, som selvfølgelig er den 1. januar – eller nytårsdag. Ligesom juleaften er nytårsaften en aften, der hos rigtig mange er forbundet med en masse traditioner – og selvfølgelig fest og farver. Nogle af de traditioner kommer herunder.
Nytårsaften er en meget festlig aften, og derfor er der også en masse forskellige traditioner, som rigtig mange vælger at gøre til en del af denne aften. I den vestlige kultur fejres nytårsaften eksempelvis med champagne og fyrværkeri – altså en meget ekstraordinær aften. Derudover er der også nogle traditioner angående mad, som mange også vælger at holde sig til hvert år. Eksempelvis er både torsk og lam ret populære retter at servere og er næsten også en tradition. Derudover er kransekagen også et fast element til de fleste nytårsfester.
I Danmark er der også nogle særlige traditioner, som mange har taget til sig. Der er eksempelvis Dronningens nytårstale, som altid vises klokken 18, og så er der også den skøre kortfilm “90-års-fødselsdagen, som altid bliver vist næsten lige inden klokken bliver 12. Og når klokken bliver 12, så hopper alle ind i det nye år. Disse traditioner er i hvert fald meget udbredte i Danmark og vil være at se til mange nytårsfester rundt omkring i landet.
En højtid der fejres af rigtig mange
Det er den ene aften på hele året, hvor stort set alle fejrer denne særlige aften med sine nærmeste og gør sig klar til at komme ind i det nye år. Det er en aften, hvor man siger farvel til det år, der lige er gået, og hvor mange også ser det som en mulighed for at starte på en frisk. Derfor er der også mange, der laver de såkaldte nytårsfortsæt, som de måske deler med hinanden om aftenen, og som altså er nogle af de ting, man gerne vil lære eller blive bedre til i det nye år, man går ind i. Det er altså en helt særlig aften, som rigtig mange elsker at fejre, fordi den er fyldt med fest og farver.